Łączna liczba wyświetleń

Krem z białek ( smak jak z cukierni)






Krem z białek jak z cukierni😊 doskonale nadaje się do ptysiów,rurek z kremem czy nawet z herbatnikami.

Składniki:

  • 3 białka
  • 100 ml wody
  • 200 g cukru
  • Sok z 1/2 cytryny


Białka ubijamy na sztywno. Do rondelka wlewamy wodę i dodajemy cukier, gotujemy na małym ogniu kilka minut ,aż cukier z wodą nabierze konsystencji syropu (ok 10-12 min). Miskę z ubitymi białkami wkładamy do durszlaka i ubijamy białka mikserem na parze dolewając stróżką syrop. Białka ubijamy tak przez 15-20 min do momentu ,aż zrobią się na tyle sztywne ,że będą trzymać się łyżki.  Pod koniec ubijania dodajemy sok z cytryny i jeszcze  chwilkę miksujemy. Tak przygotowanym kremem wykładamy nasze ptysie,rurki,biszkopt czy co tam chcemy 😊 i wkładamy  do lodówki na 1h.  Życzę smaczmego
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne