Łączna liczba wyświetleń

Królik w śmietanie



Składniki:

  • 1 kg królika
  • 1 szklanka bulionu lub rosołu
  • 400 ml śmietany 18 %
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • papryka słodka mielona
  • koperek (może być suszony)
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki masła


Sposób Przygotowania:

Królika umyć, rozkroić na części,osuszyć i przełożyć do miski . Cebulę obrać pokroić w talarki i dodać do mięsa ,następnie całość posolić , dodać pieprzu i zalać śmietaną. Tak przygotowane mięso wstawić na całą noc do lodówki. Następnego dnia zdjąć z mięsa nadmiar śmietany ,ale uwaga pozostałej śmietany nie wylewamy (będzie nam potrzebna na później:) . Na patelni rozpuszczamy masło i obsmażamy mięso z każdej strony. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego , zalewamy bulionem i wstawiamy na 40 min do piekarnika nagrzanego do temp, 170 C. Po tym czasie do mięsa dodajemy pozostałą śmietanę,koperek oraz paprykę słodką mieloną. Całość pieczemy jeszcze ok 50 min co jakiś czas podlewając mięso bulionem ze śmietaną.

Udostępnij:

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne