Łączna liczba wyświetleń

Pomarańczowy śnieżny puch



Składniki: (forma 23,5 x 39 cm)
  • 1/2 kg twarogu z kostki półtłustego
  • 3 śmietany w proszku śnieżki 
  • 2 galaretki pomarańczowe ( rozpuszczone w 0,5L wody)
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 1 i 3/4 szklanki zimnego mleka 3,2%
  • 2 duże pomarańcze
  • 130 g herbatników
 Sposób Przygotowania:
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i dokładnie wymieszać,odstawić do wystygnięcia.
Twaróg zmiksować z cukrem pudrem.
Śnieżki wsypać do zimnego mleka i ubić,dodać do twarogu i razem zmiksować.
Następnie ciągle miksując na wolnych obrotach pomału dolewać ostudzoną galaretkę,na koniec miksować jeszcze chwilę ,aż masa stanie się puszysta (jest rzadka ale stężeje).
Formę wyłożyć herbatnikami ,wylać na nie masę,wyrównać, na wierzch poukładać obrane i pokrojone pomarańcze.Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne