Łączna liczba wyświetleń

Pesto z rzeżuchy i migdałów


Po świętach zostało mi bardzo dużo rzeżuchy ,jajka się już przejadły więc wymyśliłam pesto z rzeżuchy ,dodałam migdały i wyszło naprawdę pyszne.Doskonale smakuje ze świeżym pieczywem jak i z makaronem.Jest proste w przygotowaniu oraz zdrowe:)

Składniki:
  • 1 szklanka rzeżuchy
  • 0,5 szklanki migdałów ciętych
  • 1/4 szklanki oleju lub oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • sól,pieprz do smaku
Sposób Przygotowania:
Rzeżuchę oraz migdały zmielić w robocie lub blenderem (ok 4min). Przełożyć do miski, dodać olej ,sok z cytryny,przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy.Całość dokładnie wymieszać.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne