Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Ciasto Kinder Country

Ciasto Kinder Country

Opublikowano przez Rena Morita wtorek, 12 kwietnia 2016 / 13:22



Ciasto Kinder Country bardzo delikatne,bez pieczenia,proste w przygotowaniu i przepyszne. Wiele się nie różni od batonika Kinder Country.Polecam wszystkim smakoszom tego typu ciast!

Składniki:
  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%
  • 250 g serka mascarpone
  • 250 g herbatników (w tortownicy o śr 21 cm wyszło 100g herbatników)
  • 2 białe czekolady
  • 2 mleczne czekolady
  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus + garść na wierzch
Sposób Przygotowania:
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić.
200 ml śmietany ubić na sztywno ,dodać serek mascarpone,zmiksować na wolnych obrotach dolewając pomału ostudzoną białą czekoladę.Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.

W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne,ostudzić.Resztę śmietany (150ml) ubić  na sztywno,dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać ,aż składniki się połączą.

Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia ,ułożyć herbatniki jeden koło drugiego,wlać jasną masę,wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną.Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.

Rady:
  • Kangusów należy dodać tyle aby masa była dość tęga ,u mnie wyszło 3 szklanki.
  • Śmietanę należy ubić na sztywno,dodać serek mascarpone i nadal ubijać ,aż masa stężeje,dopiero potem pomalutku wlewać ostudzoną rozpuszczoną białą czekoladę ciągle miksując.Dodać kangusy i wymieszać łyżką.
  • Jeżeli po 2 godzinach ciasto ci się rozpływa ,pozostaw je w lodówce na noc ! Kangusy na pewno napęcznieją i ciasto zrobi się tęgie. 
  • Do ubicia śmietanki można dodać śmietan fix.





                                                                               źródło inspiracji : Przepisy Joli
Udostępnij

O Rena Morita

124 komentarzy :

  1. ależ kusi...muszę wypróbować przepis :) świetny deser! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. również uważam, że świetny, aż ślinka cieknie!! =]

      Usuń
    2. Zgodnie z przepisem ubilam smietanke (mialam 36), dodalam mascarpone i na wolnych obrotach ubijalam dalej. Po dodaniu ostudzonej czekolady zrobila sie z tego woda... jakies pomysly co jest nie tak? :(

      Usuń
    3. u mnie dokładnie to samo... po dodaniu czekolady śmietana sie zważyła :/

      Usuń
    4. polecam wypróbować inny sposób ze śmietanką i czekoladą: śmietankę podgrzać w rondelku , dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać rózgą do rozpuszczenia się czekolady na małym ogniu
      taką śmietankę z czekoladą studzimy i schładzamy kilka godzin w lodówce ( ja to robię wieczorem i zostawiam na całą noc )
      taką schłodzoną ubijam mikserem
      mascarpone wkładam do miski,chwilę miksuję,aby rozetrzeć serek i do niego stopniowo dodaję ubitą śmietankę ( robię to na wolnych obrotach , bo kiedyś wyczytałam , że taka masa nie lubi szybkiego mieszania )
      zawsze tak robię i masa wychodzi idealnie , może ten sposób komuś się przyda ;)

      Usuń
    5. No chyba się uda, właśnie wstawiłam do lodówki :)
      Natomiast białą masę zrobiłam niezawodną metodą mojej ciotki tzn:
      czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej z kilkoma łyżkami mleka- ostudziłam (aż czekolada była chłodna),
      następnie rozpuściłam 2 łyżeczki żelatyny w 1/4 szklanki wody-ostudziłam,
      W misce ubiłam śmietanę z fixem (śnieżką) na najmniejszych obrotach miksera,
      łyżka po łyżce dodawałam czekoladę (cały czas miksując na wolnych obrotach), następnie dodałam żelatynę, a na koniec łyżka po łyżce serek mascaropne (miksując bezustannie, powoli). I faktycznie, ten sposób po raz kolejny zdał egzamin :) zobaczymy za 2 godz... :D

      Usuń
    6. Mi zrobilo sie to samo.Wystarczy pol szklanki goracej wody do tego dodac 3 lyzki zelatyny i wlac do gotowej masy.PO 2 godzinach ciasto jest tak sztywne ze mozna nim rzucac.Zwykly sposob z zelatyna i problem z glowy

      Usuń
  2. Super - jutro robię , bo dziś nie mam Kangusów !

    OdpowiedzUsuń
  3. Polecam u mnie już prawie znikło :D

    OdpowiedzUsuń
  4. I jak tu człowiek ma schudnąć skoro tu tyle pyszności

    OdpowiedzUsuń
  5. Prezentuje się wspaniale. Do tego bardzo lubię te czekoladki, więc to coś dla mnie.

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham Kinder Country! Ciasto marzenie :)
    http://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  7. muszę przyznać, że mnie zachwycił :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Na sam widok ślinka cieknie ! Wypróbuję na pewno :)

    OdpowiedzUsuń
  9. ja dziś zrobiłam :-) wieczorem będę prubowac...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Super! Koniecznie daj znać jak wrażenia czy smakowało ;)

      Usuń
    2. ciasto wyszło jest smaczne mojemu synkowi smakuje ;-)

      Usuń
    3. No to super :) bardzo się cieszę moje chłopaki również pałaszowały aż im się uszy trzęsły :D

      Usuń
  10. A czy zamiast kangusów zdałaby egzamin pszenica ekspandowana?
    Pozdrawiam
    Marta

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie robiłam ale można spróbować ;)

      Usuń
    2. Robiłam z pszenicą, bardzo dobry, bo nie aż taki słodki jaki mógł być z płatkami :)

      Usuń
  11. Przepraszam za moze nieco glupie pytanie, ale ja poczatkujaca:) moge prosic o doprecyzowanie co oznacza "rozpuscic w kapieli wodnej" bede wdzieczna za odpowiedz :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czekoladę łamiesz na kostki wkładasz do miski.Miskę natomiast należy włożyć do garnka z gorącą wodą i mieszać czekolada pod wpływem ciepła zacznie się rozpuszczać.Pozdrawiam

      Usuń
    2. Należy pamiętać, żeby między miskę a garnek włożyć, np. drewnianą łopatkę. Inaczej miska się zassie, jak będzie na tyle duża, że będzie przylegała do ścianek garnka :)

      Usuń
  12. "rozpuścić w kąpieli wodnej" - bierzesz garnuszek i gotujesz w nim wodę, wstawiasz do niego mniejszy garnuszek z czekoladą, możesz pomnieszać aż czekolada się rozpuści :)

    OdpowiedzUsuń
  13. tego sie nie da kroić. Wszystko ładnie, pięknie wygląda.... ale w praktyce to wychodzi wielka kupa. Śmietana z serkiem mascarpone aż tak się nie zsiada, aby ją "kroić".

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. A czy dobrze ubiłaś śmietanę z serkiem mascarpone? Najpierw należy śmietanę ubić na sztywno,następnie dodać do niej serek mascarpone i nadal ubijać masa już wtedy robi się dość gęsta,a kiedy dodasz do niej kangusy i włożysz do lodówki one dodatkowo jeszcze nasiąkną wilgocią ze śmietany i ciasto jest normalnie tęgie.Robiłam je 2 raz i żadna (kupa) mi nie wyszła moje znajome również robiły i normalnie się kroi.Hm może za krótko w lodówce trzymałaś? Ja po 2 godzinach już normalnie kroiłam ,a na drugi dzień to już tak tęgie było że ,aż nóż docikać trzeba było.

      Usuń
    2. Zresztą widać nawet na zdjęciu że normalnie jest ukrojone i całe ciasto też w całości.Nie wiem dlaczego tak się stało .Podejrzewam że albo nie dość masa ubita albo za krótko w lodówce trzymana.Może jeszcze poczekaj.

      Usuń
  14. Rozpuszczając białą czekoladę z przyzwyczajenia dodałam trochę mleka czy to będzie przeszkadzać?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie będzie przeszkadzać ja również dodałam mleka bo przyznam szczerze z mleczną nigdy nie mam problemu ale biała bez mleka lubi mi twardnąć zanim zdąży się rozpuścić ;/ także bez obaw.:)I proszę dobrze masę ubić przed dodaniem kangusów :)

      Usuń
  15. Mam zamiar upiec ale wolałabym w normalnej formie ( prostokątnej) tylko nie wiem jaki wymiar wybrać żeby nie było za cienkie. proszę o radę.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W normalnej dużej formie 39 cm na pewno będzie niskie myślę że forma mniej więcej o wymiarach 20x30 będzie odpowiednia.Moja tortownica miała średnicę 21 cm.

      Usuń
    2. Zbyt wysokie też nie może być bo kinder Country jest słodkie ciężko będzie taki kawał potem zjeść.Pozdrawiam

      Usuń
    3. Dziękuje bardzo. Biorę się do roboty.

      Usuń
    4. mam pytanie odnośnie wielkości formy. W nawiasie jest napisane, ze na 21 cm tortownicę wychodzi 100 g herbatników a nie 250. Mam to rozumieć, że pierwotnie przepis jest na większą formę a Pani przeliczała proporcje na 21 cm? Czy ogólnie wszystkie proporcje są na 21 cm a herbatników zeszło mniej niż Pani zakładała?

      Usuń
    5. Tak pierwotny przepis jet na formę prostokątną lecz niestety wychodzi niskie i nie prezentuje się najlepiej więc zrobiłam w tortownicy o śr 21 cm wtedy herbatników wyszło mi mniej (100g) ,a reszty składników użyłam tak samo dzięki temu wyszło wysokie.Pozdrawiam

      Usuń
  16. A czy do śmietany można dodać fixy żeby była bardziej sztywna?

    OdpowiedzUsuń
  17. Mi wyszło piękne,wszystko się ładnie zaciągnelo nie rozpływa się,po prostu mega pyszne ciasto. Chłopak napewno będzie szczęśliwy.

    OdpowiedzUsuń
  18. Ratunkuu :-) czy ta masa po dodaniu czekolady powinna zrobic sie rzadka bo moja sie taka zrobila wiec nie wiem czy tak ma byc czy smietana sie zwazyla

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie powinna być rzadka.Może czekolada była ciepła albo letnia i różnica temperatur spowodowała że siadło? Albo za długo miksowałaś? Masa powinna być puszysta i lekko tęga

      Usuń
    2. jest bardzo rzadka? bo szkoda produktów można by było ratować żelatyną...

      Usuń
    3. Pewnie czekolada bylq jeszcze letnia bo dopoki jej nie dodalam masa byla gesta tak po dodaniu polowyczekolady zaczela robic sie rzadsza dziekiza info :-)

      Usuń
    4. u mnie to samo, dodalam za ciepla czekolad ei za mocno ubijalam....masa zwazyla sie ale ciasto sie jakos uratowlao, wlozylam je na troche do zamrazarki, nie ejst takie piekne jak wasze i nie ma tego kremu

      Usuń
  19. :) chcialabym mieć pewnosc, smietana 30% czy smietanka 30%, bo kupiłam to i to i mam dylemat ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To to samo obie się ubiją i są słodkie:)

      Usuń
    2. Baaardzo dziękuje!:) <3

      Usuń
    3. To nie jest to samo. Śmietana jest kwaśna, a do ubijania jest śmietanka 30% tzw kremówka

      Usuń
  20. Zakupiłam wszytkie produkty ale niestety nie mam kangusów kupiłam w zamian ryż preparowany tylko nie wiem co mi z tego wyjdzie....:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Właśnie robię:-) pozdrawiam stolattemu.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  22. Dziewczyny pomożcie, jeśli biała czekolada ostygnie to zrobi się twarda, to czy jak dodam ją do śmietany to nie zrobią się grudki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jak białą czekoladę rozpuścisz nie powinna zrobić się twarda ale to też zależy od czekolady dodaj do niej ze 2-3 łyżki mleka i dopiero rozpuść.Zostaw do ostygnięcia w temp.pokojowej.Pozdrawiam

      Usuń
  23. Dziękuje za odpowiedź :)Mam nadzieje, że się uda :)

    OdpowiedzUsuń
  24. Zrobiłam dzisiaj jako tort urodzinowy - przepychota! :D Aczkolwiek chyba jeszcze nigdy w życiu nie robiłam tak kalorycznego ciasta... :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. haha to prawda,ale raz na jakiś czas można przymknąć oko na te kalorie :D

      Usuń
  25. A zamiast mascarpone można coś innego

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Mascarpone się daję żeby ta masa była sztywniejsza.Możesz je pominąć ale wtedy użyj więcej śmietany i fixa żeby to fajnie usztywnić albo użyj śmietanki 30 i 36%

      Usuń
  26. A zamiast mascarpone można coś innego

    OdpowiedzUsuń
  27. Witam, bardzo pyszny deser. Nie trzeba dodatkowo niczego dodawać , dzięki czekoladzie i płatkom masa nie jest rzadka. Już po 2 godzinach jest odpowiednia i nadaje się do krojenia. Wystarczy śmietana 30% bez dodatkowych usztywniaczy. Mój mąż nie przepada za słodkościami ,ale tym się zachwycał, polecam :-)

    OdpowiedzUsuń
  28. uwielbiam połączenie bitej śmietany z białą czekoladą!

    OdpowiedzUsuń
  29. Czy ktoś zrobił z ryżem preparowanym i może podzielić się wynikami?

    OdpowiedzUsuń
  30. No to i ja zaczynam robic:)

    OdpowiedzUsuń
  31. Ale szajs. Dwa razy próbowałam robić i przy dodawaniu białej czekolady masa się ścina i nadaje się do kosza. Wszystko schłodzone i dodaje pomału. Co jest nie tak????

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj zrobić inaczej. Podgrzej śmietanę (nie może wykipieć!), zalej nią czekoladę, poczekaj z 2 minuty i wymieszaj na gładką masę. Włóż do lodówki do schłodzenia. Jak się schłodzi, zacznij ubijać i dodaj mascarpone.

      Usuń
  32. Agnieszko nie mam pojęcia dlaczego ci się masa ścina robiłam to ciasto wielokrotnie i z tego co wiem inni również i normalnie wychodzi.Może użyj innej czekolady albo dodaj jedną.Ja używam z Lidka takiej w niebieskim opakowaniu po ok 2 zł one są.Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  33. Jaka ma być konsystencja tej rozpuszczonej czekolady?

    OdpowiedzUsuń
  34. Czekolada ma mieć konsystencję płynną.Ja najpierw włożyłam czekoladę do miski a miskę do garnka z wrzątkiem.Wrzątek sięgał mi do połowy miski.Mieszałam jak się rozpuściła wyjęłam miskę położyłam na stół żeby czekolada przestygła,ubiłam śmietanę

    OdpowiedzUsuń
  35. I dodałam do niej czekoladę po troszeczku cały czas miksując.Wlałam miksowałam chwilę zaś wlałam,miksowałam i tak do końca

    OdpowiedzUsuń
  36. Dziękuję za ten przepis. Ciasto jeszcze chłodzi się w lodówce, a już brakuje 1/3... :)Zapraszam do mnie www.urlopowiczka.blog.pl :)

    OdpowiedzUsuń
  37. Ciacho rewelacja, mąż twierdzi że najlepsze jakie jadł. Czekoladę kupiłam w Biedronce i rozpuszczam w mikrofalówce, ryż w polewie miodowej też z Biedronki można śmiało kupować.Dzięki za przepis.

    OdpowiedzUsuń
  38. czy dodajesz fix zagęszczający śmietanę

    OdpowiedzUsuń
  39. ja robiłam z ryżem preparowanym i wyszlo ok ale z kangusami byłoby lepsze tak mi się wydaje, trochę mi się smietanka na wierzchu zwarzyla bo dodałam letnia nie ostudzona calkiem czekolade mleczna bo mi już zastygala...ale jeszcze powroce do tego przepisu i mam nadzieje ze już wyjdzie idealnie:)

    OdpowiedzUsuń
  40. Dziewczyny ratunku, jestem w trakcie robienia ciasta, rozpuszczalam biała czekoladę (tą z Lidla) dodałam trochę mleka a czekolada zamieniła sie w kupkę czegos podobnego do zbyt gęstej kaszki, cały czas mam ja w garnku z wrzątkiem i nic się nie zmienia tylko tak hańby trochę wody się oddzielilo.co robić?

    OdpowiedzUsuń
  41. Postaw szybko garnek z wodą na gaz żeby wiecej temperatury dostała dodaj jeszcze mleka albo gorącej wody i mieszaj.Ewentualnie włóż zo mikrofali na chwilę jak to nie pomoże

    OdpowiedzUsuń
  42. Czy ciasto wychodzi mocno słodkie? Zastanawiam się, czy może dać 1 czekoladę białą i 1 mleczną...

    OdpowiedzUsuń
  43. mi masa nie wyszła, zważyła się, choć wszystkie produkty były zimne, nie będę więcej robić tego ciasta bo tylko się więcej nadenerwowałam niż to warte :/

    OdpowiedzUsuń
  44. Musze zrobic na urodziny!! Super przepis :D

    OdpowiedzUsuń
  45. Zrobione ale w trakcie robienia doszłam do wniosku, że tak naprawdę obie masy są robione na masie ganache. Co prawda dłużej się robi ale wydaje mi się prostsze dla trudnych przypadków typu masło zamiast bitej śmietany, zły dobór temperatury ;) Ganache robi się w ten sposób, że podgrzewa się śmietanę i zalewa ciepłą połamaną czekoladę, następnie zostawia na jakieś 2 minuty i miesza aż masa będzie jednolita, później trzeba wstawić do lodówki żeby masa była chłodna i ubić. Polecam, jeżeli ktoś ma problem z kąpielą wodną itd. ;)

    No i najważniejsza informacja. Nie mogę się doczekać jutra jak będę je jeść! Noszę na rękach za ten przepis :*

    OdpowiedzUsuń
  46. jak zrobić aby ta masa się nie zważała, kiedś robiłam śmietanę i się zważyła, może od razu dodać żelatyny?jeśli tak to ile dodać?i do jednej i do drugiej masy ile?i zy może być smietana z biedonki lub lidla, ta w kubkach (ona jest na gramy) a nie ta śmietanka oiczczy kremówka w kartonikach bo właśnie one się ważą :(

    OdpowiedzUsuń
  47. Proszę wybaczyć moją malutką uwagę, ale kiedy czekoladę się roztopi, a później ostudzi, to nie ma możliwości, żeby ona dalej była lejąca!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie chodzi żeby masa ostygła do formy czekolady twardej, tylko żeby ostygła do temp. mniej więcej pokojowej, żeby nie była od razy z kąpieli wodnej.

      Usuń
  48. Czy biała czekoladę można czymś zastąpić?

    OdpowiedzUsuń
  49. Mój ulubiony batonik w formie ciasta! Pychota!!

    OdpowiedzUsuń
  50. Zrobiłam. Obie masy wydają mi się zbyt rzadkie, ale wszystko i tak powkładałam do formy. Czekolada nie była lejąca, bo była dosyć chłodna, dodawałam po małej łyżeczce ciągle miksując. Jak nie stężeje do wieczora, to jutro z samego rana wrzucę je do zamrażarki i ma dać się kroić!

    OdpowiedzUsuń
  51. Czy standardowa blaszka do pieczenia będzie odpowiednia na tę ilość składników
    ? :)

    OdpowiedzUsuń
  52. Czy ilość składników jest odpowiednia na standardową blaszkę? :)

    OdpowiedzUsuń
  53. Biala masa zwazyla mi sie i to strasznie. Dodalam do niej troche zelatyny. Mam nadzieje ze stezeje. Za to ciemna masa bajka. Nie wiem dlaczego.

    OdpowiedzUsuń
  54. Witam. Czy jeśli zapomniałam dodać drugiej warstwy herbatników, to będzie to bardzo duży błąd?
    Mam nadzieje że ciasto się mimo wszystko uda bo miało być prezentem...

    OdpowiedzUsuń
  55. Robiłam to ciasto kila razy i jeszcze będę robiła. Wszyscy się nim zachwycają, a dla mnie jest za słodkie. I zawsze sie udaje, daję tylko śmietanę 500 ml i więcej płatków - na dużą blachę.

    OdpowiedzUsuń
  56. robiłam, super wyszło:) Ale dodałam jednej i drugiej czekolady mniej (bo ktoś w domu zjadłxD) i wyszło słodkie, chyba tym razem pokuszę się żeby dodać jeszcze mniej czekolady. I ciasto jest o wiele lepsze na następny i jeszcze kolejny dzień. Bo kilka godzin po zrobieniu jest jeszcze 'mokre'.

    OdpowiedzUsuń
  57. Jakich herbatników najlepiej użyć ? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja użyłam petit coś tam :) taka duża paczka 350 g

      Usuń
  58. Ciasto faktycznie bardzo słodkie, ale smakowo daje radę (szczególnie moja córeczka je lubi). Jedyny minus, że nieraz biała masa się rozwarstwia :/

    OdpowiedzUsuń
  59. Rewelacja! Dodałam więcej śmietany 30 garwolińska i wyszło przepyszne. Polecam

    OdpowiedzUsuń
  60. Masa również mi się zważyła... jakby oddzielił się serek mascarpone a obok pływało mleko :( ale znalazłam na to sposób :D podgrzałam wszystko na wolnym ogniu, tak aby wszystko się ładnie rozpuściło i powstała taka mleczna, wodnista, ale jednorodna masa. Następnie rozpuściłam żelatynę, przestudziłam ją i dolałam do tej masy. Po jakimś czasie i wstawieniu do zamrażarki na chwilę masa zaczęła gęstnieć. Wtedy tylko dosypałam pszenicę i masa uratowana :D

    OdpowiedzUsuń
  61. Wygląda pycha!!! Jesli chodzi o mase smietanowa z czekolada to czesto robie do tortow. Sposob z podgrzaniem czekolady i smietany jest lepszy ale jest kilka trikow na kapiel wodna itp. Jak wspomniano juz nalezy dodac do rozpuszczonej czekolady kilka lyzek mleka, a gdy ostyga od czasu do czasu mieszac by nie twardniala. Najlepsza jest smie ana 36% wiadomo lepiej sie ubija. A jezeli ktos sie boi zwarzenia proponuje ubic na pol sztywno smietane, dodac mascarpone, miksowac, dodac fixy ( teoretycznie 1fix na 200ml smietany) , i dodawab po lyzce czekolady i mieszac delikatnie łyzka.

    OdpowiedzUsuń
  62. Ciasto rewelacja robilam pierwszy raz z pani przepisu i napewno zrobię w najbliższym czasie ponownie

    OdpowiedzUsuń
  63. Ciasto rewelacja robilam pierwszy raz z pani przepisu i napewno zrobię w najbliższym czasie ponownie

    OdpowiedzUsuń
  64. Ciasto rewelacja robilam pierwszy raz z pani przepisu i napewno zrobię w najbliższym czasie ponownie

    OdpowiedzUsuń
  65. Zrobiłam to ciasto i to najgorszy przepis z jakim w życiu miałam styczność. Obie masy się zważyły! To ciasto drogie i w dodatku nie wychodzi. Odradzam jeśli ktoś planuje poczęstować nim gości

    OdpowiedzUsuń
  66. A czy te kangusy nie nasiąkają za bardzo po stężeniu całego ciasta? Czy są nadal chrupkie jak w batoniku?:)

    OdpowiedzUsuń
  67. Ciasto pyszne.Wychodzi idealnie,jedynie do rozpuszczenia czekolad dodałam po 4 łyżki mleka i należy pamiętać ze czekolady po rozpuszczeniu muszą być zimne inaczej masa nie będzie twarda tylko lejąca. Polecam,dziękuje.

    OdpowiedzUsuń
  68. Mi również wyszła ciapa.. tyle roboty i brudnych naczyn na nic :( Nie wiem co źle zrobiłam, ale po dodaniu czekolady, masa się zważyła.

    OdpowiedzUsuń
  69. Wczoraj zrobiłam :) z tygodniowym poślizgiem, bo... nigdzie nie mogłam znaleźć Kangusów! W moim mieście wyparowały. Nawet śladu po nich na półkach nie ma. Na szczęście w Biedronce znalazłam podróbkę, która się chyba Puffiny czy Puffinki nazywa. Jakoś tak. Piszę o tym, bo zaangażowałam całą rodzinę w poszukiwania i wszyscy szukali czegoś o podobnej nazwie do Kangusów, a tu psikus ;) W każdym razie ważne, że to jest prażona albo ekspandowana pszenica w miodzie.
    Tak że z racji przedłużających się poszukiwań, imieninowe ciacho przesunęłam o kilka dni, ale warto było poczekać :)
    Dobrze, że robi się szybko, szkoda, że znika jeszcze szybciej ;)

    OdpowiedzUsuń
  70. Natrafiłam na to ciasto przypadkiem, ale śmietanka plus mascarpone a dodatkowo duże ilości czekolady bardzo do mnie przemawiają. Zrobię na powrót mojego ukochanego. Dam znać jak wyszło ;)

    OdpowiedzUsuń
  71. Pychotka �� obydwie masy wyszly super gęste i pięknie się wszystko połączyło ������ przepis rewelacyjny ��

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mi wyszło tak samo;))))super szybki przepis;))))

      Usuń
  72. super i bardzo szybki placek;))

    OdpowiedzUsuń
  73. wyszedł super dzieki za przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  74. Dzięki wyszło idealne. Nie wiem co tam kobitką nie wychodziło. Ja czekoladę rozpuszczam w mikrofali, a do śmietany dodaje fix. Wyszło tak gęste, że ciężko było rozłożyć. Serek z piatnicy taki sztywny. I śmietaną schłodzona. Ale będzie jutro wyzerka.

    OdpowiedzUsuń
  75. Nie mogłam znaleźć Kangusów, więc kupiłam Sidnejki w lidlu. Czy u Was płatki w cieście też stają się miękkie? Miałam nadzieję, że bedą chrupiące. Dodam, że ciasto jest smaczne, aczkwiek nie jest takie twarde jak batonik Kinder Country, co może być tego przyczyną?

    OdpowiedzUsuń
  76. Ciasto z przepisu wychodzi super, ale jak dla mnie zdecydowanie za slooodkie. Nastepnym razem dodam tylko po jednej czekoladzie na warstwe.

    OdpowiedzUsuń
  77. Ja przed zrobieniem tego ciasta przeczytałam wszystkie komentzrze i zrobiłam tak jak ktos tu radzil rozgrzac śmietane i zalac kawałki czekolady . Masa wyszła SUPER nic sie nie zwarzyło zawsze tak bede juz robic .Acha i masę kakaową zrobiłam w taki sam sposób.

    OdpowiedzUsuń
  78. Zrobiłam, słodkie aż mdli. Naszej rodzinie nie przypadło do gustu. Pewnie połowa wyląduje w koszu :(

    OdpowiedzUsuń
  79. Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Muszę spróbować jak najszybciej. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

    OdpowiedzUsuń
  80. Cudowne! Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.

    OdpowiedzUsuń
  81. Zrobiłam. Wyszło bardzo smaczne ale nie jak kinder country.

    OdpowiedzUsuń
  82. Zrobiłam i zeżarłam... przepyszne!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)