Łączna liczba wyświetleń

Mus cappuccino-malinowy



Składniki:

Mus malinowy:
  • 100 g malin świeżych lub mrożonych
  • 15 g cukru pudru
  • 4 g żelatyny
  • 25 ml gorącej wody
 Mus Cappuccino:
  •  120 ml gorącej wody
  • 3,5 łyżki cappuccino waniliowego
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 300 ml śmietanki 30%
Ponadto:
  • 100 ml śmietanki 30%
  • 1 łyżka cukru pudru
  • kilka malin
Sposób Przygotowania:


  1. Żelatynę rozpuścić w 25 ml wrzątku,dobrze rozmieszać ,odstawić do wystygnięcia. 
  2. Maliny zblendować lub zmiksować z cukrem pudrem ,dodać ostudzoną żelatynę,zmiksować.Wyłożyć na dno pucharków. 
  3. Cappuccino rozpuścić w 120 ml gorącej wody ,schłodzić.
  4. Żółtka ubić z cukrem pudrem.
  5. W osobnym naczyniu ubić śmietanę ,dodać do niej żółtka oraz ciągle miksując pomału dolewać schłodzone cappuccino.
  6. Mus Cappuccino wylać do pucharków na malinową część.Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
  7. 100 ml śmietany ubić z cukrem pudrem.Udekorować nią wierzch musu oraz położyć kilka malin.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne