Łączna liczba wyświetleń

Żołądki z kurczaka w sosie koperkowym



Składniki:
  • 1 kg żołądków z kurczaka
  • duża porcja włoszczyzny
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • kilka ziaren ziela angielskiego
Sos:
  • 2 czubate łyżki masła
  • 3 kopiaste łyżki mąki pszennej
  • 3 szklanki wywaru
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 0,5 łyżeczki pieprzu
  • 3 duże łyżki posiekanego świeżego koperku
Sposób Przygotowania:

Żołądki  umyć, przekroić na pół ,gotować waz z włoszczyzną i przyprawami 2-2,5 godziny pod przykryciem.Po tym czasie odstawić do przechłodzenia.
Masło rozpuścić w garnku,zdjąć z ognia ,dodać mąkę dobrze wymieszać.Cały czas mieszając dolewać wywar z żołądków.Zagotować co jakiś czas mieszając.Sos doprawić do smaku ,dodać śmietanę oraz koperek.
Przechłodzone żołądki wyjąć z wywaru,pokroić na mniejsze kawałki,dodać do sosu,doprawić jeszcze w razie potrzeby ,przykryć i odstawić na 10 min.
Podawać z ryżem lub ziemniakami puree.



Discomfort food
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne