Łączna liczba wyświetleń

Krążki cebulowe

Cebula tak jak i czosnek jest zdrowa i bakteriobójcza ,nie wyobrażam sobie żeby miało jej zabraknąć w mojej kuchni.Krążki cebulowe smaczne i chrupiące doskonałe do pochrupania w zimowe dni:)

Składniki:
  • 3-4 cebule
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
  • sól 
  • pieprz czarny mielony
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka bułki tartej
  • olej do smażenia
Sposób Przygotowania:

Cebulę obrać,pokroić w 1-1,5 cm krążki,porozdzielać i zaleć zimną wodą na 15-20 min.Po tym czasie od cebuli powinny poodchodzić błonki,należy je pościągać i wyrzucić .
Jajka rozmącić z dodatkiem przypraw.Panierować krążki najpierw w mące,potem w jajku z przyprawami i na końcu w bułce tartej.Smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor.Gotowe wyjmować na papierowy ręcznik.

Krążki najlepiej smakują gdy troszkę ostygną (letnie). W razie potrzeby można je posolić.
Doskonale smakują z dipem (czosnkowym) przygotowanym z jogurtu naturalnego ,małego ząbka czosnku,soli i pieprzu.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Archiwum bloga

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne