Łączna liczba wyświetleń

Devolay z szynką i serem


Devolay robi się przeważnie z serem pieczarkami i masłem.A to taka moja wersja devolaya :)moi chłopcy ją uwielbiają.


Składniki:
  • 1 duża podwójna pierś z kurczaka
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 100g żółtego sera
  • 100 g szynki
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 2-3 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
Sposób Przygotowania:
Piersi oddzielamy od siebie.Każdą pierś przekrawamy ostrym nożem wzdłuż na pół (dzięki temu uzyskamy 4 części). Każdą część mięsa rozbijamy tłuczkiem przez folię,doprawiamy solą oraz pieprzem i posypujemy natką pietruszki.Układamy wzdłuż na środku plasterki szynki oraz sera i zwijamy w rulon chwytając jego koniec wykałaczką,aby podczas panierowania mięso się nie rozwijało.Boki mięsa wciskamy delikatnie do środka.Tak  przygotowane mięso obtaczamy w bułce tartej ,w jajku i ponownie w bułce tartej dociskając ją do mięsa.Wykałaczki delikatnie wyciągamy i wkładamy mięso do lodówki na ok 30 min,po tym czasie smażymy mięso na rozgrzanym oleju (ok 3-4 cm od dna - na średnim ogniu) z każdej strony na złoto-brązowy kolor.

Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Archiwum bloga

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne