Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , , » Śledzie z czosnkiem i majerankiem

Śledzie z czosnkiem i majerankiem

Opublikowano przez Barbara Prażmowska poniedziałek, 21 grudnia 2015 / 18:12



Składniki:
  • 250 g płatów śledziowych (matiasy)
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 czubata łyżka majeranku
  • 3 łyżki oleju
Sposób przygotowania:

Matiasy dokładnie wypłukać ,namoczyć i zostawić na ok 2 godziny.Po tym czasie ułożyć na durszlaku , aby nadmiar wody z nich ociekł.Śledzie pokroić na 1-2 cm paski,dodać do nich czosnek przeciśnięty przez praskę oraz majeranek ,całość dokładnie wymieszać,następnie dodać 3 łyżki oleju i ponownie wymieszać.Tak przygotowane śledziki przełożyć do słoika ciasno ugniatając.Zalać jeszcze odrobiną oleju tak by pokrywał wierzch śledzi.

Tak przygotowane śledzie najlepsze są po ok 48 godzinach przechowywania w lodówce.
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)