Łączna liczba wyświetleń

Pstrąg pieczony z masłem,czosnkiem i koperkiem




Składniki:
  • 2 pstrągi 20-30 dag
  • 10 dag miękkiego masła
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz czarny
  • sok z cytryny
  • pęczek koperku
Sposób Przygotowania:

Pstrągi umyć,oczyścić z łusek,wyciąć oczy,naciąć ukośnie po trzy razy na grubość ok 1,5 cm z jednej strony.Czosnek obrać ,przecisnąć przez praskę,koperek drobno posiekać ,dodać do masła,doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.W nacięcia pstrąga włożyć masło, środek ryby skropić sokiem z cytryny,i dodać łyżeczkę masła.Włożyć do naczynia żaroodpornego .Piec 20-30 min w 200C.

Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne