Łączna liczba wyświetleń

Galareta z pangi



Galareta z pangi białej to idealne danie na wigilijny stół ,ale nie tylko:)

Składniki:
  • 3 płaty pangi białej
  • 2 średnie marchewki
  • 1 pietruszka
  • pół małego selera
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • pół płaskiej łyżeczki wegety
  • żelatyna (na 1L wody)
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej 
Sposób Przygotowania:

  1. Warzywa obrać,zalać 1,5L wody,posolić i gotować na średnim ogniu pod przykryciem do momentu ,aż zmiękną. 
  2. Kiedy warzywa będą miękkie wyjąć je na talerzyk ,następnie pokroić w kostkę.
  3. Rybę pokroić w dużą kostkę ,dodać do wywaru z jarzyn razem z wegetą oraz pieprzem.Gotować ok 10-12 min.
  4. Wyjąć pangę łyżką cedzakową na talerz.
  5. W gorącym wywarze rozmieszać żelatynę.
  6. W naczyniu w którym będziemy robić galaretę ułożyć najpierw posiekaną natkę pietruszki następnie jajko pokrojone w krążki,pangę, marchew, pietruszkę, seler, kukurydzę oraz groszek.
  7. Całość zalać wywarem z żelatyną. 
  8. Pozostawić do wystygnięcia i przełożyć do lodówki.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne