Łączna liczba wyświetleń

Kotlety jajeczne





Składniki:
  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 3 kromki chleba
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • 1 łyżka masła
  • sól 
  • pierz czarny
  • wegeta
  • bułka tarta do panierowania
  • margaryna lub olej do smażenia
 Sposób Przygotowania:
W niewielkiej misce namoczyć chleb (ok 30 min),po tym czasie wodę odcisnąć dłońmi.Jajka oraz chleb przecisnąć przez praskę,cebulę pokroić w niewielką kostkę i podsmażyć na maśle,dodać do jajek.Doprawić solą,pieprzem oraz wegetą,dodać musztardę i całość dokładnie wymieszać.Uformować niewielkie kotlety,obtoczyć w bułce tartej.Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złocisty kolor z obu stron.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne