Łączna liczba wyświetleń

Mini pączki racuszkowe z twarożkiem sernikowym


Składniki:
  • 200g twarożku sernikowego
  • 250g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 0,5 łyżeczki soli
  • kilka kropel aromatu waniliowego
  • cukier puder do posypania
  • olej do smażenia

Przygotowanie:
Twaróg z jajkiem oraz aromatem waniliowym zmiksować na jednolitą masę. Mąkę z solą i proszkiem do pieczenia przesiać przez sito. Połączyć wszystkie składniki i delikatnie zagnieść ciasto. Ciasto klei się do rąk w tym celu należy ręce obsypać mąką i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Smażyć na brązowawy kolor na dobrze rozgrzanym oleju. Wyjmować łyżką cedzakową na papierowy ręcznik, obsypać cukrem pudrem.Smacznego:)
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne