Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Jajka w galarecie

Opublikowano przez Barbara Prażmowska poniedziałek, 6 kwietnia 2015 / 11:25


składniki:
  • 10 jajek
  • 1 L rosołu
  • 1 żelatyna
  • 20 dag gotowanej szynki
  • 1 puszka odsączonego zielonego groszku

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.Obrane,ostudzone przekrawamy na pół.Szynkę kroimy w kostkę.We wrzącym rosole rozpuszczamy żelatynę.Odstawiamy do wystygnięcia.Do naczynia wkładamy po 4 połówki jajek,żółtkiem do spodu następnie szynkę oraz groszek.Całość zalewamy rosołem z żelatyną i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)