Łączna liczba wyświetleń

Jajka w galarecie


składniki:
  • 10 jajek
  • 1 L rosołu
  • 1 żelatyna
  • 20 dag gotowanej szynki
  • 1 puszka odsączonego zielonego groszku

Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo.Obrane,ostudzone przekrawamy na pół.Szynkę kroimy w kostkę.We wrzącym rosole rozpuszczamy żelatynę.Odstawiamy do wystygnięcia.Do naczynia wkładamy po 4 połówki jajek,żółtkiem do spodu następnie szynkę oraz groszek.Całość zalewamy rosołem z żelatyną i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne