Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Golonka zapiekana w piwie

Golonka zapiekana w piwie

Opublikowano przez Barbara Prażmowska poniedziałek, 27 kwietnia 2015 / 12:38

Składniki:
  • 2 średniej wielkości golonki
  • porcja włoszczyzny
  • liść laurowy
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 1 szklanka jasnego piwa
  • sól,pieprz
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • (przyprawa do mięsa wieprzowego)

Przygotowanie:
Golonki płuczemy,zalewamy gorącą wodą,dodajemy sól,liść laurowy,kilka ziaren ziela angielskiego oraz włoszczyznę ,gotujemy ok 1 godzinę na średnim ogniu.Do naczynia żaroodpornego wlewamy 1/2 szklanki wywaru z golonek,wkładamy golonki,przyprawiamy,dodajemy czosnek,majeranek oraz wlewamy 1 szklankę piwa i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 C.Gdy golonki zaczną się rumienić,od czasu do czasu podlewamy je wywarem z piwem.Pieczemy ok 1 godz,czas pieczenia zależy od wielkości golonek oraz jakości mięsa.
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)