Łączna liczba wyświetleń

Klasyczna zupa cebulowa

Składniki:
  • ok 1 kg cebuli
  • 50 g masła
  • 4 ząbki czosnku
  • 1L wywaru warzywnego (u mnie rosół)
  • 150 g żółtego sera
  • 100 ml białego wina
  • kilka kromek bagietki
Przygotowanie:
Cebulę obrać,wykroić ze środka twardą część,pokroić w plasterki i zeszklić na maśle.Do zeszklonej cebuli dolać wywar warzywny,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawić.Gotować,aż cebula zmięknie.Z kromek bagietki zrobić grzanki w piekarniku lub tosterze.Włączyć piekarnik na funkcję górnej grzałki do temperatury 180C.Gdy zupa będzie już gotowa dolać wino,przelać do miseczek(najlepiej żaroodpornych chociaż moja nie jest żaroodporna a nie pękła) na górę położyć delikatnie grzankę,posypać serem i zapiekać przez chwilę,aż ser się rozpuści.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne