Łączna liczba wyświetleń

3 bit




Składniki:
  • 1 kostka margaryny Kasia
  • 2 budynie waniliowe
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 2łyżki cukru
  • 2 śmietanki 30%
  • 2 śmietan fixy
  • 1 czekolada mleczna
  • 2łyżki cukru pudru
  • 1 puszka masy kajmakowej (krówkowej u mnie kakaowa)
  • 7 opakowań 100 gramowych herbatników

Przygotowanie:
Budynie gotujemy w 0,5 l mleka,galaretkę rozpuszczamy w 0,5 szklanki gorącej wody,odstawiamy do wystygnięcia.W robocie miksujemy ostudzony budyń z galaretką , 2 łyżkami cukru i margaryną na jednolitą masę.Na blachę wykładamy herbatniki masę krówkową(dobrze jest sobie ją podgrzać w garnuszku)następnie herbatniki,masę budyniową,herbatniki. Na górę nakładamy ubitą śmietanę z cukrem pudrem i śmietan fixem.Całość posypujemy startą czekoladą.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne