Łączna liczba wyświetleń

Ptysie




Ciasto:
  • 250 ml wody
  • 100 g masła
  • szczypta soli
  • 200 g mąki
  • 6 jajek

Przygotowanie:
We wrzącej na ogniu wodzie rozpuścić masło dodać sól,zdjąć z ognia wsypać przesianą mąkę ,postawić na ogniu i dobrze wymieszać. Zdjąć z ognia i zostawić do wystygnięcia ,następnie miksować dodając po jednym jajku.Uformować ciasteczka i piec 25-30 min w 220 C.

  • 500 ml śmietanki 36%
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy

Zimną śmietanę ubić mikserem na dużych obrotach dodając cukier puder oraz cukier waniliowy .Każdego ptysia przekroić na pół i nakładamy do środka śmietanę ,górę posypać cukrem pudrem.Smacznego.

Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne