Łączna liczba wyświetleń

Makaron z bazyliowym pesto


Składniki:
  • 30g orzechów włoskich
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • pęczek świeżej bazylii (cała doniczka)można dodać więcej
  • 2 ząbki czosnku
  • 30g drobno startego parmezanu
  • kilka kropel soku z cytryny
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 250 g makaronu (u mnie farfalle)

Bazylię myjemy,odrywamy same liście ,następnie na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu prażymy orzechy aby nabrały chrupkości.Uprażone orzechy ,czosnek,parmezan oraz bazylię blendujemy , dodajemy oliwę,sok z cytryny ,pieprz i sól.Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oliwy lub oleju rzepakowego,przecedzamy przekładamy do naczynia i mieszamy z pesto.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne