Łączna liczba wyświetleń

Zapiekanka z pulpetami w sosie serowo-śmietanowym


Składniki:

  • opakowanie makaronu świderki
  • opakowanie mięsa mielonego lub 500gr świeżego mięsa zmielonego
  • 1 kalafior
  • 3 serki topione naturalne
  • 100 ml wody
  • mała śmietana 18%
  • przyprawy:sól,pieprz,wegeta,czosnek granulowany
  • tłuszcz do smażenia pulpetów (np.olej)

Przygotowanie:

Mięso mielone doprawić uformować pulpeciki, obtoczyć w mące bez żadnych dodatków i smażyć z obu stron.Następnie gotujemy makaron oraz kalafior.Kiedy już wszystko zostanie ugotowane robimy sos serki wrzucamy do garnka ze 100ml wody i gotujemy na wolnym ogniu ,aż się roztopią następnie dodajemy śmietanę i czosnek granulowany.Wszystkie składniki mieszamy razem z sosem wykładamy do naczynia żaroodpornego i zapiekamy ok 20-30min w 180C. (Można dodać również ugotowany brokuł)
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne