Łączna liczba wyświetleń

Razowy chlebek na drożdżach

Prosty w wykonaniu nie może się nie udać:)



Składniki:
  • 560 g mąki pszennej
  • łyżeczka soli
  • 300ml ciepłej wody
  • 2łyżki oleju
  • 1/2 kostki drożdży

Sposób Przygotowania:

W misce mieszamy mąkę z solą.W osobnym naczyniu mieszamy wodę
z olejem i rozpuszczamy w niej drożdże.Następnie wlewamy to do miski
z mąką i zagniatamy ciasto.Powinno być jednolite i sprężyste.Odkładamy
na 1-1,5 godz w ciepłe miejsce do wyrośnięcia .Keksówkę smarujemy olejem i
posypujemy mąką wkładamy do niej ciasto i znowu odkładamy na ok 30 min
do wyrośnięcia kiedy ciasto podwoi już objętość. Pieczemy przez 10 min w 240C
następnie zmniejszamy temperaturę do 210 C i pieczemy jeszcze 30-35 min.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne