Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Pierogi ruskie

Opublikowano przez Barbara Prażmowska niedziela, 12 października 2014 / 15:31


Składniki:
  • 2 i 1/2 szklanki z lekkim czubem mąki pszennej
  • 1 jajko
  • ok 1/2 szkl. letniej wody
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • mąka do posypania stolnicy

Farsz:
  • ok 1,5- 2 kg ziemniaków
  • 2 twarogi półtłuste
  • 1 podsmażona (pokrojona w kostkę cebula)
  • sól.pieprz,wegeta

Przygotowanie:
Mąkę wsypujemy do miski dodajemy jajko ,szczyptę soli ,olej i pomału lejąc wodę wyrabiamy ciasto
(można w malakserze) Wyrobione ciasto dzielimy na 3 części każdą rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką .Wykrawamy szklanką krążki nadziewamy wcześniej przygotowanym farszem( ugotowane ziemniaki przeciśnięte z twarogiem i podsmażoną cebulką ) brzegi zlepiamy.Wrzucamy do gotującej się wody ,gdy wypłyną na wierzch gotujemy ok 5-7 min.
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)