Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » » Sernik kakaowo-jagodowy (na zimno)

Sernik kakaowo-jagodowy (na zimno)

Opublikowano przez Barbara Prażmowska sobota, 6 sierpnia 2016 / 18:16




Składniki:
  • 1 kg twarogu półtłustego 
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 4 łyżki cukru ( lub nieco więcej)
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 łyżki ciemnego kakao
  • biszkopty okrągłe do wyłożenia spodu tortownicy
  • puszka 460g masy kajmakowej kakaowej
  • 2 szklanki jagód
Sposób Przygotowania:
Galaretkę rozpuścić w 1/2 szklanki wrzątku,Ostudzić.
Twaróg przełożyć do miski dodać cukier,cukier waniliowy oraz kakao,zmiksować na najwyższych obrotach,aż składniki się połączą,następnie dodać przestudzoną galaretkę i ponownie zmiksować.
Tortownicę o średnicy 21cm wyłożyć biszkoptami  ,na biszkopty wyłożyć masę kajmakową delikatnie ją rozsmarowując łyżką .Na masę kajmakową wyłożyć wcześniej przygotowaną masę serową ,wyrównać.Wierzch posypać jagodami lekko docisnąć i wstawić do lodówki na około 2-3 godziny.

 RADY:
  • Polecam użyć świeże jagody lub borówki,gdyż ja użyłam mrożonych jagód i w efekcie masa twarogowa zabarwiła od soku:) lecz nie przeszkodziło to w żadnym wypadku ani w konsystencji ciasta ani w smaku.
  • Kiedy wykładałam na biszkopty masę kajmakową przytrzymywałam sobie je palcami wtedy wygodniej ją rozsmarować:).  
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)