Łączna liczba wyświetleń

Bezy





Składniki:
  • 2 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej (żeby bezy nie ciemniały)
Sposób Przygotowania:
Białka oddzielić od żółtek.Do białek dodać szczyptę soli,ubić na sztywną pianę.Nie przerywając ubijania pomału dosypywać cukier. Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczaną i chwilę zmiksować do połączenia składników.Przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy do dekoracji tortów z końcówką gwiazdki i uformować bezy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Suszyć w piekarniku nagrzanym do 100 C od 60 -90 min,czas zależy od wielkości bez,po 60 min sprawdzać czy są już twarde.

Udostępnij:

2 komentarze:

  1. Świetnie wyglądają :) Uwielbiam beziki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super :-) prosty przepis i efektowny wygląd :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne