Łączna liczba wyświetleń

Sorbet truskawkowo - brzoskwiniowy



Składniki:
  • 400 g truskawek (użyłam mrożonych)
  • 300 g brzoskwiń z puszki (odsączone z syropu)
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1/2 szklanki wody
Sposób Przygotowania:
Wodę z cukrem zagotować,dokładnie wymieszać,ostudzić.
Truskawki rozmrozić zblendować razem z brzoskwiniami.
Wlać ostudzoną wodę z cukrem ,dokładnie wymieszać.
Przełożyć do pojemnika w którym będziemy mrozić sorbet i wstawić do zamrażalnika.
Mrozić przez ok 6 godzin co 2 godziny dobrze wymieszać .Po pierwszych dwóch godzinach mrożenia dobrze jest sorbet ponownie zblendować.

Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne