Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Gołąbki w liściach kiszonej kapusty z ryżem i mięsem

Gołąbki w liściach kiszonej kapusty z ryżem i mięsem

Opublikowano przez Barbara Prażmowska piątek, 25 marca 2016 / 14:59

Takie gołąbki smakują znacznie lepiej niż przyrządzone ze zwykłej kapusty.Są aromatyczne i miękkie.

Składniki :
  • Głowa kiszonej białej kapusty (przepis jak kisić kapustę)
  • 4 woreczki 100g ryżu białego
  • 500 g łopatki wieprzowej mielonej
  • 2 średnie ząbki czosnku
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju lub oliwy
  • garść posiekanego świeżego kopru  
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • wegeta lub magi do smaku (opcjonalnie)
Sposób Przygotowania:
Liście kapusty należy sparzyć gorącą wodą.Ryż ugotować do miękkości,cebulę pokroić w kostkę ,podsmażyć na oleju.
Do ryżu dodać podsmażoną cebulę,mięso mielone,przeciśnięty przez praskę czosnek ,koperek oraz przyprawy.Całość dokładnie wymieszać.
Do każdego liścia nakładać farsz i zawijać gołąbki,następnie ciasno poukładać jeden koło drugiego w brytfance lub dużym garnku.Podlać wodą do połowy ,posolić .Piec w piekarniku pod przykryciem ok 1,5-2 godz w 200C.
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)