Łączna liczba wyświetleń

Galaretkowiec




Składniki:
  • 500 ml mleka
  • 3 łyżki cukru
  • 1,5 łyżeczki cukru waniliowego
  • 4 galaretki (każda innego koloru)
  • 3 łyżki żelatyny
Sposób Przygotowania:
Każdą galaretkę rozpuścić w 250 ml gorącej wody.Przelać do 4 głębokich talerzy lub innych pojemników,w których łatwo się ją pokroi w kostkę po stężeniu.Galaretki włożyć do lodówki do całkowitego stężenia.
Żelatynę rozpuścić w 300 ml gorącej wody.
Mleko zagotować z cukrami.Do gotującego mleka wlać rozpuszczoną żelatynę.Wymieszać razem zdjąć z ognia i odłożyć do całkowitego ostudzenia.
Gdy galaretki już stężeją pokroić je w kostkę,wymieszać razem aby kolory się zmieszały.Włożyć do foremki lub miski i zalać ostudzonym mlekiem.Włożyć do lodówki i pozostawić do całkowitego stężenia.
Udostępnij:

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne