Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Babka szpinakowa

Opublikowano przez Barbara Prażmowska piątek, 25 marca 2016 / 15:11



Składniki:
  • 250 g mąki Basia Extra wypiek (pszenna typ 550)
  • 200 g cukru
  • 450 g szpinaku mrożonego 
  • 110 ml oliwy lub oleju
  • 2 duże jajka
  • 1,5 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Sposób Przygotowania:
Szpinak wcześniej rozmrozić,następnie zblendować z oliwą.Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę,dodać sok z cytryny oraz szpinak z oliwą.Dokładnie wymieszać.Na koniec dodać mąkę z solą i proszkiem do pieczenia,ponownie dokładnie wymieszać .Przelać ciasto do keksówki wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec 30-40 min w 180 C. Upieczoną babkę można polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej,lub posypać cukrem pudrem.
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)