Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Batony z musli

Opublikowano przez Barbara Prażmowska czwartek, 18 lutego 2016 / 13:26

Takie batony to bardzo szybki i dobry sposób na coś słodkiego:)


Składniki:
  • 2,5 szklanki dowolnej mieszanki musli (płatki owsiane,pszenne,żytnie,kukurydziane,suszone owoce,bakalie)
  • 1,5 szklanki mleka skondensowanego
Sposób Przygotowania:

Musli oraz mleko skondensowane dokładnie wymieszać.Powinno mieć konsystencję papki ale lekko się lać.Małą kwadratową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia,wyłożyć na nią masę wyrównać.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 C i piec 30-40 min,aż zbrązowieje.
Wyjąć z piekarnika pozostawić na 20 min,pokroić na niewielkie batony.


Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)