Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , , » Zapiekane faszerowane Bakłażany

Zapiekane faszerowane Bakłażany

Opublikowano przez Barbara Prażmowska piątek, 15 stycznia 2016 / 14:16


Składniki:
  • 3 nieduże bakłażany
  • 1 pomidor
  • 2 piersi z kurczaka
  • plastry żółtego sera (do wyłożenia wnętrza bakłażanów)
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 średnia cebula
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 1 łyżeczka przyprawy do drobiu
Sposób Przygotowania:
Pierś z kurczaka pokroić w kostkę,usmażyć z dodatkiem przyprawy do drobiu.
Bakłażany przeciąć wzdłuż na pół nie rozdzielając ich.
Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180C na 30 min,wyjąć odstawić do wystygnięcia.
Usunąć miąższ z bakłażanów najlepiej za pomocą łyżeczki w taki sposób ,aby przy ściankach pozostała warstwa nie grubsza niż 1 cm.
Wydrążone wnętrze bakłażanów lekko posolić,wyłożyć plasterkami sera oraz plasterkami pomidora obranego ze skórki.
Miąższ z bakłażanów drobno posiekać ,dodać usmażonego kurczaka,natkę pietruszki oraz drobno pokrojoną w kostkę cebulę,doprawić do smaku i  dobrze wymieszać.Wnętrze bakłażanów nadziać farszem i zapiekać w piekarniku przez 20-30 min w 200C.
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)