Łączna liczba wyświetleń

Śledzie po cygańsku


Śledzie po cygańsku w mojej wersji .Są nieco pikantne ,a koperek nadaje im jeszcze lepszego smaku,ta wersja bardzo mi zasmakowała.

Składniki:
  • 5 płatów śledziowych a'la matjas
  • 2 pikle z cukinii lub 2 duże ogórki konserwowe
  • 2 średnie cebule
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 duże łyżki pikantnego mocnego ketchupu ( ja użyłam pudliszki)
  • 2 łyżeczki musztardy delikatesowej 
  • 1/3 szklanki oliwy lub oleju
  • 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
Sposób Przygotowania:

Śledzie włożyć do miski ,zalać wodą i zostawić ,aby się wymoczyły.
Cebulę obrać, cienko pokroić w piórka ,przełożyć do miski ,zalać wrzątkiem i odstawić na 5 min.Po tym czasie cebulę wylać na durszlak i przelać zimną wodą,czynność powtórzyć.
Pikle lub ogórka oraz filety śledziowe pokroić w kostkę,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę.
sos:Ketchup ,oraz musztardę zmiksować razem z olejem ,przyprawami i posiekanym koprem.
Zalać sosem śledzie i dokładnie wymieszać.Wstawić do lodówki ,aby składniki się przegryzły.
Udostępnij:

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne