Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Sernik z bezą

Opublikowano przez Barbara Prażmowska wtorek, 5 stycznia 2016 / 14:19


Sernik bez spodu z dodatkiem syropu malinowego i budyniu,a na górze beza :) Pycha!

Składniki:
  • 1 kg twarogu półtłustego
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 3 żółtka
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 budyń śmietankowy
  • 50 ml syropu malinowego
Beza:
  • 3 białka
  • szczypta soli
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka cukru
Sposób Przygotowania:

Twaróg zmielić w robocie,przełożyć do dużej miski dodać cukier puder,żółtka,mąkę,budyń oraz syrop malinowy.Wszystkie składniki dobrze zmiksować.Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na średnią tortownicę.
Beza: Białka ubić ze szczyptą soli,kiedy piana zrobi się sztywna stopniowo dodawać cukier cały czas ubijając.Na sam koniec dodać mąkę ziemniaczaną (chwilę miksować).
Tak przygotowaną pianę dzielimy na pół jedną połowę wykładamy na masie serowej i wyrównujemy drugą połowę przekładamy do rękawa cukierniczego i formujemy na wierzchu bezy(można również wyłożyć łyżką). Piec w 170C ok 1 godzinę.
Sernik jest gotowy kiedy beza z góry mocno się przyrumieni.
Po upieczeniu odstawić do wystygnięcia i schłodzić w lodówce.

Udostępnij

O Barbara Prażmowska

2 komentarzy :

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)