Łączna liczba wyświetleń

Rolada serowa


Rolada serowa nadaje się do chleba lub jako przekąska do zimnej płyty.

Składniki:
  • 250 g żółtego sera
  • 200 g serków topionych z szynką
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 100 g szynki w plasterkach
  • 2 małe ogórki konserwowe
  • pieprz czarny mielony
Sposób Przygotowania:

Żółty ser pokroić w plastry.Poukładać równo na blasze wyłożonej papierem do pieczenia jeden przy drugim (lekko nakładając plastry na siebie) tak by tworzył prostokąt.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150C do momentu,aż ser się roztopi.(ok 10-15min).
Resztę składników kroimy w drobną kosteczkę,łączymy z serkami topionymi ,doprawiamy pieprzem,następnie rozsmarowujemy masę po całej powierzchni przestudzonego żółtego sera i zwijamy w rulon.Tak przygotowaną roladę zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny,aby całość się dobrze schłodziła.
Udostępnij:

3 komentarze:

  1. bardzo lubię takie serowe rolady

    OdpowiedzUsuń
  2. Często robię roladę serową, ale troszkę inaczej. Ser rozpuszczam w gotującej wodzie, nie w piekarniku (robię z sera salami) i do tego masa z masła, serka topionego i różnych dodatków. Twoja rolada wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję ;)twój sposób jest również ciekawy ,nie robiłam jeszcze z masłem.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne