Łączna liczba wyświetleń

Pierś Indyka w warzywach


Składniki:
  • 2 duże piersi z indyka
  • paczka mrożonych warzyw (koniecznie z brukselką)
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki ketchupu
  • 1 łyżeczka przyprawy curry
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka smalcu
  • pieprz czarny mielony
  • sól
Przygotowanie:

1.Mięso umyć poporcjować na części (ja jedną pierś przekroiłam na pół), natrzeć solą oraz pieprzem ,odstawić.

2.Na patelni rozgrzać olej ze smalcem,następnie smażyć pierś rumieniąc z każdej strony tak by straciło surowość.
3.Przełożyć mięso na talerzyk.
4.Na pozostałym ze smażenia tłuszczu zeszklić pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekany czosnek.
5.Dodać warzywa i smażyć kilka minut co jakiś czas mieszając ,aż warzywa puszczą sok i zaczną się rumienić.



6.Całość przełożyć do gęsiarki lub dużego garnka układając na wierzchu usmażoną pierś z indyka.Dodać ketchup ,przyprawę curry oraz kilka łyżek wody.
7.Dusić na niewielkim ogniu pod przykryciem,aż mięso będzie miękkie.
Discomfort foodPodawać z makaronem lub ryżem.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Archiwum bloga

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne