Łączna liczba wyświetleń

Kruche ciasteczka Witrażyki



Składniki:
  • 200 g masła
  • 120 g cukru
  • 400 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • landrynki w jednym kolorze (ilość zależy od ilości ciastek ok 1,5 landrynki na ciastko)
Sposób Przygotowania:

Miękkie masło zmiksować z cukrem  i cukrem waniliowym,następnie wbić jajko ,przesiać mąkę (nie zagniatać),wstawić na 1 godzinę do lodówki.Po tym czasie dopiero zagnieść dobrze ciasto.Rozwałkować placek o grubości ok 3mm,wyciąć kółka szklanką lub literatką ,następnie na środku wyciąć kształt mniejszą foremką lub można kieliszkiem.Ułożyć ciastka na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.W środek ciasteczek wsypać pokruszone landrynki (w tym celu najlepiej włożyć je do woreczka lub ściereczki i rozbić tłuczkiem do mięsa).
Piec ciastka 12-15 min w 180C.Po wyjęciu z piekarnika odczekać ,aż wystygną wtedy landrynki ładnie się odkleją od papieru do pieczenia:).

Landrynki podczas pieczenia rozpuszczą się.

Udostępnij:

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Archiwum bloga

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne