Łączna liczba wyświetleń

Kotlety schabowe w otrębach pszennych


Soczyste kotlety schabowe w chrupiącej panierce,smażone na smalcu .

Składniki:
  • 500 g świeżego schabu
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka otrębów pszennych
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • rozmaryn suszony
  • zioła prowansalskie
  • smalec do smażenia
Sposób Przygotowania:

Mięso umyć,osuszyć,pokroić w grubsze plastry.Rozbić mięso na kotlety,doprawić podanymi przyprawami oraz ziołami.Mąkę oraz otręby razem wymieszać.Panierować kotlety w mące z otrębami następnie w jajku i znowu w mące z otrębami.
Na patelni rozgrzać smalec i smażyć kotlety na średnim ogniu do momentu ,aż nabiorą złoto-brązowego koloru.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne