Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Klopsy rybne w zalewie octowej

Klopsy rybne w zalewie octowej

Opublikowano przez Barbara Prażmowska wtorek, 19 stycznia 2016 / 16:11








Składniki:
  • 800 g filetów z Mintaja
  • 1 jajko
  • 1 bułka pszenna (namoczona)
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • majeranek
  • olej do smażenia
Zalewa:
  • 4 szklanki ostudzonej przegotowanej wody
  • 1 szklanka octu
  • 2 średnie cebule
  • 5-6 liści laurowych
  • kilka ziaren ziela angielskiego
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki soli
  • 1 niepełna łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
Sposób Przygotowania:

Mintaja rozmrozić,odsączyć z nadmiaru wody za pomocą ręczników papierowych.
Przepuścić rybę przez maszynkę do mięsa,dodać namoczoną i odciśniętą z wody bułkę,jajko,oraz przyprawy.Gdyby masa była zbyt luźna dodać troszkę bułki tartej.
Uformować klopsy ,obtoczyć  w bułce tartej i smażyć z każdej strony na rozgrzanym oleju ,do momentu ,aż będą miały złocisty kolor.
Zalewa:
Do garnka wlać wodę,ocet dodać przyprawy, oraz cebulę pokrojone w piórka.Całość gotować 15-20 min.Wystudzić.
Pulpety Przełożyć do dużego słoja ,zalać zalewą i wstawić do lodówki.
Najlepiej smakują po 2-3 dniach kiedy się przegryzą.






Udostępnij

O Barbara Prażmowska

2 komentarzy :

  1. robimy takie, ale z mięsa ;) rybnych ni próbowałam nigdy.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pyszne są tak samo się robi w całości rybę opiekaną w zalewie octowej😊

      Usuń

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)