Łączna liczba wyświetleń

Żeberka panierowane





Składniki:
  • 1,5 kg żeberek wieprzowych
  • włoszczyzna
  • 2 jajka
  • 1,5 szklanki bułki tartej
  • sól
  • pieprz czarny
  • czosnek granulowany
  • papryka słodka mielona
  • tłuszcz do smażenia
Sposób Przygotowania:
Obrane warzywa oraz żeberka zalać ok 4L wody  i gotować,aż mięso zmięknie (ok 2 godz -wywar można później wykorzystać np.do zupy)
Ugotowane mięso doprawić solą,pieprzem,czosnkiem oraz papryką.Panierować w bułce tartej,rozmąconym jajku i ponownie w bułce tartej.Układać na rozgrzanym tłuszczu i smażyć na złoty kolor.

Tak przygotowane żeberka są mięciutkie i bardzo dobrze smakują z zasmażaną kapustą 
oraz ziemniaczkami z koperkiem:)

 
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne