Łączna liczba wyświetleń

Schab ze śliwką







Składniki:

  • 1 kg schabu bez kości
  • 15 dag suszonych śliwek
  • 0,5 łyżeczki kminku
  • sok z połowy cytryny
  • 1 łyżka masła
  • 2 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki majeranku
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • papryka słodka mielona
  • 1/4 szklanki wody (może być również bulion)
Sposób Przygotowania:
  1. Schab umyć,w środku wzdłuż kawałka mięsa zrobić otwór długim,cienkim nożem.
  2. W otwór powkładać śliwki do momentu ,aż ukażą się na drugim końcu mięsa.
  3. Polać schab sokiem z cytry i odstawić na 30 min.
  4. Po tym czasie mięso posolić,posmarować natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę,posypać majerankiem,kminkiem,papryką słodką i pieprzem.
  5. Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć mięso z każdej strony.
  6. Przełożyć do brytfanny wraz z pozostałym tłuszczem, dolać wodę lub bulion,przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180C .Piec 1 godzinę.
  7. Po tym czasie mięso odkryć i piec jeszcze ok 30 min,polewając co jakiś czas wytworzonym sosem ,aż wierzch się zrumieni.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne