Łączna liczba wyświetleń

Zapiekanka kalafiorowa




Składniki:
  • 2 średniej wielkości kalafiory
  • 2 papryki czerwone
  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 serki topione naturalne lub śmietankowe
  • 12 plastrów sera gouda
  • sól
  • pieprz czarny
  • wegeta
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
Sposób Przygotowania:
  1. Różdżki kalafiora ugotować na półtwardo (ok 20min) odcedzić przez sito następnie przełożyć do większego garnka.
  2.  Paprykę pokroić w paseczki poddusić z dodatkiem niewielkiej ilości osolonej wody kiedy woda odparuje odstawić na bok.
  3. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę dodać około 1 szklankę wody i ugotować do miękkości.
  4. Ugotowaną pierś kurczaka podsmażyć na maśle dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,serki topione oraz przyprawy.Pozostawić na małym ognie do momentu ,aż serki się roztopią co jakiś czas mieszając.
  5. Do garnka z kalafiorem dodać ugotowaną paprykę oraz pierś z serkami.Całość dobrze wymieszać (w razie potrzeby jeszcze doprawić). 
  6. Przełożyć na blachę lub do naczynia żaroodpornego.
  7. Przykryć plastrami żółtego sera.
  8. Całość zapiekać ok 30 min w 190C.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne