Łączna liczba wyświetleń

Szpinak na gęsto (idealny do obiadu)




Składniki:
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 1 jajko
  • 3 łyżki mąki zwykłej
  • 3 łyżki wody
  • sól
  • pieprz świeżo mielony
  • szczypta wegety
  • 20g masła
Sposób Przygotowania:
Szpinak rozmrozić przełożyć do garnka, dodać wodę. Gotować ok 10-14 min. Następnie dodać masło kiedy się roztopi zdjąć garnek na chwilę z ognia, dosypać mąkę oraz wbić jajko i energicznie wymieszać. Postawić ponownie na ogniu mieszać, aż zgęstnieje na koniec doprawić.


Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne