Łączna liczba wyświetleń

Rolady wołowe



Składniki: ( 4 sztuki)
  • 500g mięsa wołowego
  • pół marchewki
  • 1 papryka konserwowa
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 kiełbasa śląska
  • 1 mała cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 4 plastry polędwicy lub innej wędliny
  • musztarda (według uznania)
  • sól
  • pieprz czarny
Sposób Przygotowania: 
Mięso umyć, rozbić jak na kotlety .Każdy płat posmarować niewielką ilością musztardy oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.doprawić solą oraz pieprzem.Na każdy płat położyć plaster polędwicy,cebulę pokrojoną w piórka 1/4 papryki,ogórka,marchewki oraz kiełbasy pokrojonej wzdłuż.Całość zwijamy nitką.W garnku lub gęsiarce roztopić 1/4 kostki  margaryny lub masła ,podsmażyć rolady delikatnie z obu stron, następnie zalać do połowy wrzątkiem.Dusić do momentu, aż rolady zmiękną, a woda wyparuje (ok 1,5godz).Po tym czasie ponownie doprawić podsmażyć (delikatnie przypalić) z obu stron.Wyjąć rolady na talerz .Do garnka dolać ok 1-1,5 szklanki wody zagotować.W osobnym naczyniu wymieszać 3 łyżki mąki pszennej z niewielką ilością zimnej wody .Mąkę dolać do wywaru mięsnego ,zagotować sos.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne