Łączna liczba wyświetleń

Faworki

Składniki:
  • 0,5 kg mąki tortowej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 3- łyżki kwaśnej śmietany
  • 5 żółtek
  • 1 łyżka miękkiej margaryny

Sposób przygotowania:
Na stolnicę sypiemy przez sito mąkę, formujemy w niej dołek dodajemy cukier puder,śmietanę i wyrabiamy lekko ciasto, dodajemy żółtka i jeszcze chwilę wyrabiamy.Gdy ciasto będzie zbyt ścisłe dodajemy margarynę.Ciasto powinno mieć  konsystencję ciasta na kluski.Kładziemy ciasto na stolnicę i wybijamy wałkiem,aż zrobi się gładkie i lśniące.Gotowe ciasto przykrywamy miską by nie wysychało. Od całości odrywamy mały kawałek wałkujemy na krążek ok 2mm kroimy w paseczki 2-3 cm szerokości, środek paseczka przekrawamy i przewijamy jeden róg.Rozgrzewamy głęboki olej i smażymy na złoty kolor.Po usmażeniu posypujemy cukrem pudrem.
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne