Łączna liczba wyświetleń

Dżem z Rabarbaru


Bardzo prosty i szybki dżem z Rabarbaru .Kiedyś ten przepis znalazłam w jakimś piśmie ,a że ostatnio rabarbaru mam sporo postanowiłam zrobić  z niego właśnie dżemy i podzielić się tym przepisem.

Składniki;
  • 1 kg rabarbaru
  • 500-600 g cukru
  • cynamon lub laska wanilii (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
Rabarbar umyć,obrać ze skóry,pokroić na ok 1cm kawałki.W garnku zasypać cukrem i odstawić na noc.Następnego dnia smażyć na średnim ogniu ok 25-30 min.Jeśli dżem ma być z cynamonem czy wanilią dodać tuż przed gotowaniem.Następnie gorący dżem zakręcać do słoików i odstawić do góry dnem,aż wystygnie.



Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne