Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Dżem z Rabarbaru

Dżem z Rabarbaru

Opublikowano przez Barbara Prażmowska środa, 9 września 2015 / 15:48


Bardzo prosty i szybki dżem z Rabarbaru .Kiedyś ten przepis znalazłam w jakimś piśmie ,a że ostatnio rabarbaru mam sporo postanowiłam zrobić  z niego właśnie dżemy i podzielić się tym przepisem.

Składniki;
  • 1 kg rabarbaru
  • 500-600 g cukru
  • cynamon lub laska wanilii (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:
Rabarbar umyć,obrać ze skóry,pokroić na ok 1cm kawałki.W garnku zasypać cukrem i odstawić na noc.Następnego dnia smażyć na średnim ogniu ok 25-30 min.Jeśli dżem ma być z cynamonem czy wanilią dodać tuż przed gotowaniem.Następnie gorący dżem zakręcać do słoików i odstawić do góry dnem,aż wystygnie.



Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)