Łączna liczba wyświetleń

Szaszłyki

Składniki:
  • 500 g mięsa wieprzowego (łopatka)
  • 4 kiełbasy śląskie
  • 2 cebule
  • 1 duża papryka czerwona
  • 1 duża papryka żółta
  • 300 g boczku wędzonego
  • 500 g pieczarek
  • sól,pieprz
  • przyprawa do pieczeni

Przygotowanie:
Pieczarki umyć,obrać,przekroić na pół.Mięso,paprykę oraz boczek pokroić w grubszą kostkę.Cebulę oraz kiełbasę kroimy w talarki.Tak przygotowane składniki nabijamy na wykałaczki do szaszłyków.Układamy w piekarniku na ruszcie do grillowania i doprawiamy.(pod ruszt zalecam podłożyć blachę gdyż soki z szaszłyków będą na nią skapywały i warto nimi co jakiś czas polewać szaszłyki, wtedy nie są takie suche:) Piec w 180C ok 60min. 
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne