Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Papryka Faszerowana

Papryka Faszerowana

Opublikowano przez Barbara Prażmowska niedziela, 12 lipca 2015 / 15:24


Składniki:
  • 3 duże papryki
  • 1 cebula
  • 1 woreczek ryżu
  • 50 dag mięsa mielonego
  • 15 dag sera gouda
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz
  • posiekana natka pietruszki

Przygotowanie:
Paprykę umyć ,odciąć z niej wierzch oraz pozbawić nasion .Cebulę pokroić w kostkę ,zeszklić na maśle. Pod koniec dodać mięso mielone i jeszcze chwilę smażyć. Ryż ugotować ,przełożyć do miski, dodać mięso, starty ser ,natkę pietruszki oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Papryki nafaszerować przykryć wierzchem. Piec 30-45 min w 200C w (kaczycy,gęsiarce) pod przykryciem .Na sam koniec pieczenia odkryć pokrywkę i piec jeszcze 10 min.
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

1 komentarzy :

  1. Uwielbiam takie papryczki. Czasem zamieniam ryż na kaszę gryczaną:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)