Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Szynka pieczona w Rękawie

Szynka pieczona w Rękawie

Opublikowano przez Barbara Prażmowska poniedziałek, 29 czerwca 2015 / 15:10


Składniki:
  • 1 kawałek szynki wieprzowej
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • szczypta kminku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 gałązka kopru
  • 2-3 łyżki mąki pszennej (do sosu)

Przygotowanie:
Wszystkie przyprawy oraz czosnek przeciśnięty przez praskę wymieszać z oliwą. Szynkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym następnie natrzeć mieszanką przypraw i odłożyć do lodówki (najlepiej na całą noc).Szynkę włożyć do rękawa wraz z gałązką kopru (w całości).Piec 1,5-2 godz w 200 C. Czas pieczenia zależy od wielkości szynki . Po upieczeniu mięso należy wyjąc z rękawa a powstały sos zagęścić niewielką ilością mąki.

Szynka pieczona w rękawie zachowuje swoją soczystość i chrupkość:)
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)