Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Młoda kapusta zasmażana z koperkiem

Opublikowano przez Barbara Prażmowska poniedziałek, 29 czerwca 2015 / 15:20

Lato to świetny czas na świeże i młode warzywa oraz owoce. Warto więc wykorzystać tą porę roku na Pyszne i świeże obiady:)
Tak przygotowaną młodą kapustę robiła jeszcze moja babcia .

Składniki:
  • 1 główka młodej kapusty
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka wegety
  • 0,5 łyżki octu
  • 0,5 łyżeczki (lub nieco mniej) pieprzu czarnego
  • 1 łyżka świeżego posiekanego kopru
  • 3-4 łyżki mąki pszennej

Przygotowanie:
Kapustę umyć posiekać ,zalać zimną wodą , gotować z dodatkiem soli do miękkości.
Gdy będzie już miękka dodać przyprawy, ocet oraz koperek. Mąkę wymieszać w około 1 szklance zimnej wody dolewając stopniowo do kapusty, aż zgęstnieje.(Mąki nie trzeba wlewać całej może wyjść nieco mniej lub więcej, zależy jak duża była nasza kapusta).
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)