Łączna liczba wyświetleń

Jabłka w cieście naleśnikowym



Składniki:
  • 3 średnie jabłka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 pełna szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • olej do smażenia
  • cukier puder do obsypania

Przygotowanie:
Jabłka umyć pokroić w plastry wykrajając z nich środek.
Mąkę, cukier, mleko, jajko, oraz proszek do pieczenia zmiksować na jednolitą masę. Ciasto powinno być dość gęste. Jabłka zanurzać po kolei w cieście i smażyć na głębokim oleju do uzyskania brązowego koloru (na średnim ogniu).
Udostępnij:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)

Teraz Online:

Popularne posty

Przelicznik kuchenny

DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).
myTaste.pl Przepisy kulinarne