Sprawdzone
Przepisy dla
Ciebie!!!
DO PRAWIDŁOWEGO WYŚWIETLANIA STRONY ZALECAMY KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDARKI FIREFOX! SMACZNEGO PRZEGLĄDANIA;).

Szukaj przepisu

Domowa » , » Jabłka w cieście naleśnikowym

Jabłka w cieście naleśnikowym

Opublikowano przez Barbara Prażmowska piątek, 24 kwietnia 2015 / 21:55



Składniki:
  • 3 średnie jabłka
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 1 pełna szklanka mleka
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki cukru
  • olej do smażenia
  • cukier puder do obsypania

Przygotowanie:
Jabłka umyć pokroić w plastry wykrajając z nich środek.
Mąkę, cukier, mleko, jajko, oraz proszek do pieczenia zmiksować na jednolitą masę. Ciasto powinno być dość gęste. Jabłka zanurzać po kolei w cieście i smażyć na głębokim oleju do uzyskania brązowego koloru (na średnim ogniu).
Udostępnij

O Barbara Prażmowska

0 komentarzy :

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny,będzie mi bardzo miło jak zostawisz po sobie komentarz:)